Ajankohtaista

17.3.2020
Kinokoplan kevätsarja siirretty alkusyksyyn

Hallituksen linjaukset koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi vaikuttavat suoraan Kinokoplan toimintaan. Tämänhetkisestä poikkeustilanteesta johtuen Kinokopla on päättänyt siirtää kevätsarjansa syksyn alkuun. Yritämme mahdollisuuksien mukaan esittää näyttämättä jääneet elokuvat alkusyksystä ennen syyssarjan alkua. Tiedotamme järjestelyistä myöhemmin, kun tiedämme asiasta lisää.

Tällä hetkellä Kinokopla suosittelee kaikkien pitävän yleisestä hyvinvoinnista huolta ohjeita noudattamalla. Koko Kinokoplan puolesta toivotamme voimia vaikeisiin aikoihin. Palaamme elokuvien pariin jälleen, kun tilanne on rauhoittunut.

13.3.2020
Kinokoplan sunnuntainen näytös peruttu

Suomen hallitus on antanut linjauksen koronaviruksen vaikutuksesta yleisötapahtumiin. Linjaukset vaikuttavat toimintaan yliopistolla, ja Turun Yliopiston Ylioppilaskunnan alaisena toimivien järjestöjen, kuten elokuvatoimikunta Kinokoplan, toimintaan. Tämänhetkisen tilanteen huomioon ottaen Turun Yliopisto on päättänyt perua kaikki yli 50 hengen yleisötapahtumat. Tällä hetkellä koronaviruksen leviämisen hidastaminen on etusijalla. Tästä syystä myös Kinokopla on päättänyt perua sunnuntaisen Joker-elokuvanäytöksen. Pahoittelemme peruutusta ja mahdollista mielipahaa, mutta tällä hetkellä ihmisten yleinen terveys on elokuvanäytöstä tärkeämpää. Kinokopla pyrkii esittämään perutun elokuvan mahdollisuuksien mukaan myöhempänä ajankohtana. Tiedotamme mahdollisesta uudesta aikataulusta myöhemmin. Tällä hetkellä Kinokopla suosittelee kaikkien yleisestä hyvinvoinnista huolta pitämistä pysyttäytymällä kotona, seuraamalla asianmukaista tiedotusta tilanteesta ja huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme asiasta myöhemmin lisää.

25.2.2020
KINOKOPLA ESITTÄÄ: Rocketman / Elokuvapäivä 5.3.

Kinokopla ja Sunborn Live yhdessä esittävät Elokuvapäivänä Elton Johnin elämään pohjautuvan musikaalin Rocketman (2019).

Rocketman on inhimillinen ja riipaiseva kuvaus rakastetusta pop-tähdestä, jonka sanoitukset valloittivat koko maailman. Elton Johnia näyttelee Kingsman-elokuvasarjasta tuttu Taron Egerton, joka tekee vankan roolisuorituksen värikkäänä taiteilijana sukeltaen pintaa syvemmälle. Elokuva tuo esiin Elton Johnin laajan musiikillisen tuotannon, ja se palkittiinkin parhaan laulun Oscarilla tänä vuonna.

Huomioithan, että elokuvanäytös järjestetään Logomon TEATRO-salissa. Tapahtuman ikäraja on K18 ja sisältää 15 min väliajan.

****
Kinokopla and Sunborn Live take part in Elokuvapäivä by screening Rocketman (2019) in Logomo on Thursday 5th of March. Rocketman is a musical based on Elton John's life.

The event is free for all over the age of 18 and will have 15 minute break.

****
Kieli: englanti / Language: English
Tekstitykset: suomi / Subtitles: Finnish

Elokuva esitetään Logomon TEATRO-salissa. Elokuvan kesto on 121 min ja ikäraja K18. / The movie will be shown at Logomo in TEATRO-hall. 121 min and K18.

31.1.2020
Kinokoplan sarjakortit ovat nyt ennakkomyynnissä Kirjakahvilassa, Bar Kukassa ja TYYn toimistossa! Huomiothan, että Kirjakahvilassa ja Bar Kukassa voi kortin ostaa vain käteisellä. (Kirjakahvila on auki maanantaista perjantaihin kello 12-18, Bar Kuka maanantaista sunnuntaihin 18-05 ja Tyyn toimisto ma-ke ja pe 10-11 ja 12-14, torstaisin klo 12-15.)

Sarjakortilla pääsee näkemään kevään sarjan jokaisen elokuvan. Kortin hinta on opiskelijoille voimassa olevalla opiskelijakortilla 22 euroa ja täysihintaisena 27 euroa. Eri värit oikeuttavat eri näytöksiin, eikä aikoja voi vaihtaa keskenään: vihreä kortti käy kello 17 ja punainen kello 20 näytökseen. Ennakkomyynnin lisäksi kortteja voi ostaa myös ennen näytösten alkua, jos niitä on jäljellä ennakkomyynnin jälkeen. Yksittäislippuja myydään kuuden euron hintaan kymmenen minuuttia ennen näytöksen alkua salin ovelta, mikäli paikkoja on vapaana.

Pyörätuolipaikkavarauksia voi tiedustella osoitteesta kinokopla@utu.fi ja kortit noudetaan ennen ensimmäistä näytöstä Logomolta. Logomon KINO-salissa on kolme varsinaista pyörätuolipaikkaa. KINO-saliin on esteetön pääsy.

28.1.2020
Kinokoplan kevään elokuvasarja alkaa sunnuntaina 16. helmikuuta.

Sarjan aloittaa Espanjan kansainvälisesti tunnetuimman nykyohjaajan Pedro Almodóvarin luovuutta ja ikääntymistä käsittelevä draama Kärsimys ja kunnia. Sarjassa nähdään myös Todd Phillipsin kohuttu, mielenterveysongelmia käsittelevä Joker ja J-P Valkeapään uskalias, pakkomielteitä tutkiva Koirat eivät käytä housuja. Muita sarjan kohokohtia ovat Noah Baumbachin Turun ensi-illan saava avioliittodraama Marriage Story, Robert Eggersin taiteellisen kunnianhimoinen psykologinen kauhuelokuva The Lighthouse ja ranskalaisen Céline Sciamman palkittu romanttinen draamaelokuva Nuoren naisen muotokuva. Eurooppalaista laatuelokuvaa edustavat myöskin saksalaisen Nora Fingscheidtin sosiaalityöstä ja ongelmalapsista kertova System Crasher ja ruotsalais-georgialaisen Levan Akinin Georgiaan sijoittuva tanssidraama And then we danced.

Elokuvanäytökset järjestetään tuttuun tapaan sunnuntaisin Logomolla kello 17 ja 20.

Kevätsarja:

Su 16.2 Pedro Almodóvar: Kärsimys ja kunnia (Espanja, Ranska 2019, K16)
Su 23.2 Nora Fingscheidt: System Crasher (Saksa 2019, K16)
Su 1.3 Noah Baumbach: Marriage Story (Yhdysvallat 2019, K7)
Su 8.3 Céline Sciamma: Nuoren naisen muotokuva (Ranska 2019, K12)
Su 15.3 Todd Phillips: Joker (Yhdysvallat 2019, K16)
Su 22.3 Ken Loach: Kiitos tilauksestasi (UK, Ranska, Belgia 2019, K12)
Su 29.3 J-P Valkeapää: Koirat eivät käytä housuja (Suomi, Latvia 2019, K16)
Su 12.4 Levan Akin: And then we danced (Ruotsi, Georgia, Ranska 2019, K12)
Su 19.4 Robert Eggers: The Lighthouse (Kanada, Yhdysvallat 2019, K16)

12.10.2019
Hakukuulutus: Kinokopla hakee graafikkoa elokuvasarjan julisteen suunnitteluun!

Kinokopla avaa avoimen haun aloitteleville graafikoille, graafisen alan opiskelijoille ja muille kiinnostuneille. Jos olet kiinnostunut elokuvien estetiikasta ja olet aina halunnut suunnitella elokuvajulisteen, tässä on sinun mahdollisuutesi!

Vuodesta 1965 toiminut perinteikäs elokuvakerho Kinokopla haluaa tarjota aloittelijoille mahdollisuuden suunnitella juliste Kinokoplan kevään sarjaa varten. Elokuvasarja järjestetään Logomon KINO-salissa ja kerää vuosittain jopa parituhatta katsojaa. Julisteet ovat tärkeä osa Kinokoplan tiedotusta ja mainontaa.

Juliste tulisi suunnitella helmikuun alkuun mennessä: odotamme siis aktiivista sitoutumista tammikuun ajalle. Julisteen lisäksi tulee suunnitella teemaa toistava pöytäkolmio ja esite. Suunnittelusta avautuu myös mahdollisuus suunnitella myös Kinokoplan syyssarjan juliste. Suunnittelusta maksetaan pieni palkkio.

Julisteen teeman tulisi pohjautua johonkin Kinokoplan kevään elokuvasarjan elokuvaan, elokuvan tyyliä ja estetiikkaa mukaillen. Luovuutta saa käyttää!

Lähettäkää hakemuksenne portfolion tai CV:n kera osoitteeseen kinokopla@utu.fi keskiviikkoon 15. tammikuuta mennessä.

Parhain terveisin,
Kinokopla

12.10.2019
Ranskalaisen elokuvan uuden aallon alusta, elokuvahistorian hurjasta vuodesta 1959, tulee tänä syksynä kuluneeksi 60 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Kinokopla, Turun Elokuvakerho ja Varsinais-Suomen Elokuvakeskus tarjoavat Kino Dianan (Humalistonkatu 3) salissa viitenä perättäisenä keskiviikkona kattauksen suuntauksen suuria klassikoita.

23.10. klo 18
Robert Bresson: Pickpocket (Taskuvaras). Alkukuvana: Jacques Rozier: Rentrée des classes
30.10. klo 18
Jean-Luc Godard: Vivre sa vie (Elää elämäänsä). Alkukuvana:Jean-Luc Godard: Charlotte et Véronique, ou Tous les garçons s'appellent Patrick
6.11. klo 18
Alain Resnais: L'année dernière à Marienbad (Viime vuonna Marienbadissa). Alkukuvana: Maurice Pialat, L'amour existe
13.11. klo 18
Jacques Rivette: Paris nous appartient (Pariisi kuuluu meille).
20.11. klo 20.30
Costa-Gavras: Z (Z – hän elää). Alkukuvana: Éric Rohmer: Présentation, ou Charlotte et son steak

Näytökset Kino Dianassa keskiviikkoisin (liput 7 €). Kaikkien näytösten ikäraja on K18. Pitkät elokuvat nähdään DCP-kopioina. Elää elämäänsä suomenkielisin tekstein, muissa englanninkieliset tekstit. Liput näytöksiin varattavissa Kino Dianan verkkosivuilta: http://www.kinodiana.fi

Järjestäjät: Kinokopla, Turun Elokuvakerho ja Varsinais-Suomen Elokuvakeskus Yhteistyössä: Institut français de Finlande

02.09.2019
Kinokopla esittää Elokuvapäivänä lauantaina 7.9 Wes Anderssonin 90-luvun merkkiteoksen Rushmore - Akatemian älypää tunnelmallisessa Bar Ö:ssä (Linnankatu 7) klo 17 alkaen. Elokuvan kesto on 93 min ja ikäraja K12. ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY!

02.09.2019
Kinokoplan syyssarja on nyt julkistettu!

29.9 Yorgos Lanthimos: The Favourite
6.10 Chang-don Lee: Burning
13.10 Christian Petzold: Transit
20.10 Nadine Labaki: Kapernaum - kaaoksen lapset
27.10 Miia Tervo: Aurora
3.11 Alfonso Cuarón: Roma
10.11 Jacques Audiard: Sistersin veljekset
17.11 László Nemes: Budapestin auringonlasku
24.11 Hirokazu Kore-eda: Shoplifters - perhesalaisuuksia

Sarjakortteja (vaaleanruskea klo 17 näytökseen ja sininen klo 20 näytökseen) voi ostaa tuttuun tapaan TYY:n kansliasta, Bar Kukasta ja Kirjakahvilasta. Hox! Kirjakahvilassa ja Bar Kukassa maskutapana käy ainoastaan käteinen. Korttien hinta on 27 euroa ja opiskelijoille 22 euroa. Näytökset Logomon KINO-salissa (entinen MOVE 2).

25.07.2019
Kinokopla ja Kirjakahvila esittävät yhteistyönäytöksenä 15.8 Turun Taiteiden yössä Carl Th. Dreyerin mykkäelokuvaklassikon Jeanne d'Arcin kärsimykset. Elokuvan livesäestyksestä vastaa Sunniva. Tapahtuma alkaa klo 20 ja elokuva klo 00 Brinkkalan sisäpihalla. Ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa!

24.04.2019
Kiitoksena onnistuneesta kevätsarjasta Kinokopla esittää yhteistyössä Goethe-institut Finnlandin kanssa saksalaisohjaaja Wim Wendersin upean merkkiteoksen Paris, Texas Logomon KINO-salissa sunnuntaina 5.5 klo 17. Elokuva on tekstitetty englanniksi ja näytökseen on ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa!

08.04.2019
Kinokopla, TYY:n Kansainvälisyyssiipi, Turun Suomi-Amerikka-yhdistys sekä ESN Uni Turku esittävät yhteistyönäytöksenä A.J. Annilan ohjaaman Ikitien tiistaina 16.4 klo 18. Näytös järjestetään Logomon KINO-salissa ja sisäänpääsy näytökseen on ilmainen. Elokuva on tekstitetty englanniksi.

Film Club Kinokopla, The International Wing of the Student Union of the University of Turku, Finland America Society and ESN Uni Turku organize a film screening on Tuesday 16th of April at 18.00 at Logomo. The film is The Eternal Road (Ikitie) by Antti-Jussi Annila.The film screening is in Kino-auditorium at Logomo, Köydenpunojankatu 14. The screening starts at 18.00 (6pm). The film has English subtitles. FREE ENTRY

18.03.2019
Kinokopla esittää yhteistyönäytöksenä Suomalaisen elokuvan festivaalin kanssa Selma Vilhusen palkitun nuorisodraaman Hölmö nuori sydän sunnuntaina 14.4. Näytökset esitetään klo 17 ja 20 alkaen Logomon KINO-salissa. Ohjaaja itse on ensimmäisessä näytöksessä vieraana kuten myös elokuvan käsikirjoittaja Kirsikka Saari. Kinokoplan sarjakortin omistajat pääsevät näytöksiin ilmaiseksi (oranssi sarjakortti klo 17 ja violetti klo 20 näytöksiin).

01.03.2019
Kinokopla esittää Elokuvapäivänä 7.3 Peter Bogdanovichin hauskan ja sydämellisen elokuvahelmen Paper Moon tunnelmallisessa Bar Ö:ssä (Linnankatu 7) klo 18 alkaen. Elokuvan kesto on 102 min ja ikäraja K7. ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY!

19.02.2019
Sarjakorteille on edelleen kysyntää, joten päätimme jatkaa niiden myyntiä myös viikolla. Kirjakahvilasta ja Bar Kukasta löytyy kortteja vielä molempiin näytöksiin. Lyhyiden aukioloaikojen takia kortteja ei ole viety Tyyn kansliaan. Maksu onnistuu näissä paikoissa vain käteisellä.

17.02.2019
Valitettavasti Aleksi Salmenperä on joutunut perumaan tämänpäiväisen vierailunsa Tyhjiön näytöksiin äkillisen sairastapauksen vuoksi. Ikävä kyllä emme ehdi saada korvaavaa vierailijaa lyhyellä varoitusajalla tilalle. Pahoittelemme tapahtunutta. Elokuvanäytökset kulkevat siitä huolimatta tuttuun tapaan klo 17 ja klo 20 alkaen.

04.02.2019
Kinokoplan kevätsarja on nyt julkistettu!

17.2 Aleksi Salmenperä: Tyhjiö (Ohjaaja Aleksi Salmenperä vieraana näytöksissä)
24.2 Spike Lee: BlacKkKlansman
3.3 Pawel Pawlikowski: Cold War
10.3 Chloé Zhao: The Rider
17.3 Kirill Serebrennikov: Kesä
24.3 John Carroll Lynch: Lucky
31.3 Ali Abbasi: Raja
7.4 Steve McQueen: Widows
21.4 Pernille Fischer Christensen: Nuori Astrid

Sarjakortteja (oranssi klo 17 näytökseen ja violetti klo 20 näytökseen) voi ostaa tuttuun tapaan TYY:n kansliasta, Bar Kukasta ja Kirjakahvilasta. Korttien hinta on 25 euroa ja opiskelijoille 22 euroa. Näytökset Logomon KINO-salissa (entinen MOVE 2).

5.12.2018
Kiitos kaikille katsojille erittäin onnistuneesta syyssarjasta! Tämän kunniaksi järjestämme erikoisnäytöksenä Turun ensi-illan elokuvasta First Reformed (2017) klo 17 Logomon Move 2 -salissa 16.12.2018 . Näytökseen on vapaa pääsy. Lisätietoa elokuvasta löytyy täältä.

Lisäksi toivomme palautetta syksyn sarjasta. Palautetta ja toiveita kevään sarjaa koskien voi jättää tämän linkin kautta.

2.11.2018
Kinokoplan hallitukseen 2019 haetaan uusia jäseniä 2.11.-25.11. välisenä aikana ja haku tapahtuu Tyyn sivujen kautta. Hakea voivat kaikki elokuvista kiinnostuneet ylioppilaskunnan jäsenet. Hallituksessa pääseet vaikuttamaan Turun elokuvatarjontaan, järjestämään tapahtumia sekä saat kokemusta markkinoinnista. Hallituksen koko on tulevana vuonna suurempi kuin ennen, 9-13 jäsentä, joten toivomme paljon hakemuksia!

Ingmar Bergmanin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Kuukauden Pohjoismaiseksi elokuvaksi on valittu Fanny ja Alexander (1982) ja se esitetään tasan viikon päästä perjantaina 9.10. Logomossa Move 2 -elokuvasalissa klo 17.00. Liput 5€. Kinokopla toimii tapahtumassa kanssajärjestäjänä.

3.10.2018
Kestävän kehityksen viikon kunniaksi TYY ja Kinokopla järjestävät torstaina 25.10. klo 18.00 yhteistyöelokuvanäytöksen, jossa näytetään Aleksi Salmenperän ohjaama Jättiläinen (2016). Jättiläinen on faktaan pohjaava fiktioelokuva vakavan ympäristöonnettomuuden aiheuttaneesta Talvivaaran kaivoshankkeesta. Elokuvan kesto on 97 min ja ikäraja 12. Liput 3 euroa. Lipun voi ostaa ovelta tai etukäteen TYYn kansliasta. Näytös järjestetään Logomon Move 2 -elokuvasalissa. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

29.9.2018
Kinokopla osallistuu Rakkautta ja Anarkiaa -kiertueeseen myös tänä vuonna. Tällä kertaa esitämme satumaisen kauniin islantilaisen elokuvan The Swan. Kyseessä on Asa Helga Hjörleifsdottirin esikoiselokuva vuodelta 2017. Näytös järjestetään Logomon MOVE 2 -salissa keskiviikkona 10.10. klo 18.00. Näytöslippu maksaa 4 euroa Kinokoplan sarjakortin omistajille, muuten 5 euroa. Elokuvan kesto on 91 min ja ikäraja 12. Tekstitykset englanniksi. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

27.9.2018
Syyssarja alkaa tänä sunnuntaina 30.9.2018 elokuvalla Call Me by Your Name. Kello 17 näytöksen sarjakortit on jo myyty loppuun ennakkomyynnissä, muutamia klo 20 sarjakortteja on vielä saatavana Bar Kukasta ja itse näytöksestä (mikäli niitä vielä on jäljellä). Yksittäislippuja aletaan myymään tuttuun tapaan kymmenen minuuttia ennen näytöstä. Saavu paikalle hyvissä ajoin.

23.8.2018
Syyssarjan 2018 elokuvat on nyt julkistettu!
30.9. Call Me by Your Name
7.10. Rakkautta vailla
21.10. The Florida Project
28.10. You Were Never Really Here
4.11. Kohti valoa
11.11. The Death of Stalin
18.11. Lady Bird
25.11. Fantastinen nainen
2.12. Phantom Thread

Huom. ei näytöstä sunnuntaina 14.10.
Sarjakortit (SINITURKOOSI klo 17 näytökseen, KELTAINEN klo 20 näytökseen) ovat tuttuun tapaan myynnissä ennakkomyyntipaikoissa Bar Kukassa, Kirjakahvilassa ja Tyyn kansliassa. Korttimaksu onnistuu näistä ainoastaan Tyyn kansliassa. Kortteja voi ostaa myös opiskelijatapahtumista Study in Turku -messuilta 30.8. (klo 10-16 ICT-Cityssä, Joukahaisenkatu 3) ja Tyyn avajaiskarnevaaleista 4.9.

Elokuvapäivänä lauantaina 8.9.2018 Kinokopla esittää Wong Kar-Wain modernin mestariteoksen Chungking Express vuodelta 1994. Elokuva esitetään Bar Ö:ssä (Linnankatu 7) klo 18:00 alkaen. Tapahtuma on maksuton.

7.8.2018
Hae mukaan Kinokoplan hallitukseen! Elokuvatoimikuntaan haetaan nyt yhtä jäsentä loppuvuodeksi 2018. Hakuaika alkaa 1.8. ja päättyy 24.8. klo 23.59. Hakea voivat kaikki elokuvista kiinnostuneet TYYn jäsenet. Lisätietoja ja hakemus löytyy Tyyn sivuilta.

Kirjakahvilan ja Kinokoplan Taiteiden yö -tapahtuma järjestetään tuttuun tapaan Taiteiden yönä. Tänä vuonna 16.8.2018 Kirjakahvilan edessä Brinkkalan sisäpihalla esitetään mykkäelokuva Victor Sjöstromin Ajomies (1921). Selma Lagerlöfin romaaniin perustuvaa elokuvaa säestävät livenä Topias Tiheäsalo ja Lau Nau. Elokuva alkaa klo 0.00 ja tapahtuma on maksuton.

9.5.2018
Kiitos kaikille kävijöille kevätsarjasta! Palautetta sarjasta voit antaa palautekyselyssä tai sitten sähköpostilla kinokopla@utu.fi.

5.4.2018
Viikolla 16 Kinokoplalla on kaksi erikoisnäytöstä: Keskiviikkona 18.4. kulttuurihistorian oppiaine ja Kinokopla esittävät yhteistyössä Risto Jarvan Ruusujen aika -elokuvan Toivon ja raivon vuosi 1968 -seminaarin oheisohjelmana. Elokuva esitetään Bar Ö:ssä keskiviikona 18.4.2018 klo 19.00 alkaen. Näytökseen on vapaa pääsy.

Torstaina 19.4. klo 18.00 Logomolla esitetään Denis Villeneuven Blade Runner 2049 (2017) osana TYYn yhdenvertaisuussiiven opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjaa. Tapahtuma on opiskelijoille opiskelijakortilla ilmainen. Muille katsojille näytös maksaa 3 euroa. Elokuvan tarkoituksena on herättää ajatuksia yksinäisyydestä yleisinhimillisenä kokemuksena. Ennen näytöksen alkua katsojat teemaan johdattaa lyhyellä alustuksella Kinokoplan puheenjohtaja Axel Ojala.

6.3.2018
Kinokopla esittää Elokuvapäivän kunniaksi 8.3. Alfred Hitchcockin klassikkoelokuvan Muukalaisia junassa (Strangers on a Train, 1951) Bar Ö:ssä klo 17 alkaen. Elokuvassa puhutaan englantia ja tekstitykset ovat suomeksi. Vapaa pääsy!

Loput kevään sarjakortit myydään alennuksella hintaan 22 euroa ja opiskelijoille 19 euroa. Myynnissä siis ennakkomyyntipaikoissa Tyyn kansliassa, Bar Kukassa ja Kirjakahvilassa sekä ennen näytöksiä Logomolla.

18.2.2018
Kevätsarja alkaa tänään Dunkirk-näytöksen merkeissä Logomolla klo 17 ja klo 20. Kinokopla on hankkinut näytöksiä varten maksupäätteen, joten maksaminen onnistuu nykyään myös kortilla. Muistattehan myös että tilavarauksista johtuen ensi viikon sunnuntaina 25.2. ei poikkeuksellisesti ole näytöstä. Tervetuloa!

11.2.2018
Kevään sarjan alkamista juhlitaan Bar Ö:ssä 15.2.2018. Ohjelmassa elokuva-aiheinen tietovisa ja suomalaisia lyhytelokuvia. Kinokopla esittää klo 18.30 eteenpäin seuraavat valinnat Risto Jarva -seuran koostamasta suomalaisen lyhytelokuvan juhlaohjelmistosta:

Kiljusen pojat koulussa (Jalmari Finne /1921/6,5 min) N: Joel Rinne

Ravintolayleisö kameran silmällä (Valentin Vaala/1930/6min)

Aamua kaupungissa (Jörn Donner/1954/8min)

Ovi (Erkko Kivikoski/1965/10min) N: Pentti Siimes, Ritva Vepsä, Arto Tuominen

Elsa (Marja Pensala/1981/4,5min) N: Juha Olavinen, Pirjo Ravattinen

Rock’y VI (Aki Kaurismäki/1986/8min) N: Silu Seppälä , Sakari Kuosmanen, Heinäsirkka, Mato Valtonen, Juuso Hirvikangas, Matti Pellonpää, Jaakko Talaskivi, Sakke Järvenpää, Asmo Hurula

1.2.2018
Kevään sarjan elokuvat on julkaistu ja sarja näyttää tällä kertaa tältä:

18.2. Christopher Nolan: Dunkirk
4.3. Jordan Peele: Get Out
11.3. Agnieszka Holland, Kasia Adamik: Jäljet
18.3. Francis Lee: God’s Own Country
25.3. Ruben Östlund: The Square
1.4. Dorota Kobiela, Hugh Welchman: Loving Vincent
8.4. Yorgos Lanthimos: The Killing of a Sacred Deer
22.4. Ildikó Enyedi: Kosketuksissa
29.4. William Oldroyd: Lady Macbeth

Sarjakortit ovat saatavilla ennakkomyyntipaikoista Tyyn toimistosta, Bar Kukasta ja Kirjakahvilasta. Normaali hinta 25 euroa, opiskelijoille 22 euroa. Näytökset järjestetään totutusti sunnuntaisin klo 17 ja 20 Logomon MOVE 2 -salissa. Huomioithan kaksi taukoa Umiconin ja Suomalaisen elokuvan festivaalin takia aikataulussamme. Tervetuloa!

25.1.2018
Hyvää alkanutta vuotta kaikille elokuvien ystäville!

Kinokopla kiittää kaikkia palautekyselyymme vastanneita. Elokuvatoivomuksenne on otettu huomioon suunnitellessamme tulevaa kevätsarjaa. Pyrimme sarjaa muodostaessamme monipuolisuuteen valitessamme elokuvia eri maista ja genreistä. Pääkriteerinä sarjan valinnoissamme on elokuvien ”taiteellinen laatu”, ja olemme yrittäneet saada sarjaamme arvostettuja, palkittuja ja elokuvateattereissa vain vähän esitysaikaa saaneita elokuvia.

Sarjan lipunmyynnissä ja näytösten teknisissä järjestelyissä pyrimme myös tänä keväänä sujuvuuteen ja katsojamukavuuteen, vaikka Logomon MOVE 2-salin penkit eivät mukavimpia mahdollisia nojatuoleja olekaan. Palautetta ja parannusehdotuksia otamme mielellämme vastaan, ja niitä voi tuttuun tapaan lähettää Kinokoplan puheenjohtajan sähköpostiosoitteeseen kinokopla@utu.fi tai Facebookin kautta.

Lämpimästi tervetuloa Kinokoplan kevään sarjaan ja tuleviin erikoisnäytöksiin.

Elokuvaterveisin,
Koplalaiset