Kinokoplan kevätsarja 2022 alkaa 6.3.

Ennen varsinaisen sarjan alkua Kinokoplan kevät alkaa Turun elokuvapäivän näytöksellä torstaina 3.3. Claire Denisin kauniin aistillisesta elokuvasta Beau travail (1999). Varsinainen kevätsarja koostuu seitsemästä laatuelokuvasta, jotka edustavat laaja-alaisesti eri maiden, genrejen sekä elokuvantekijöiden monimuotoisuutta.

Sarja käynnistyy sunnuntaina 6.3. omalaatuisen Wes Andersonin The French Dispatchilla (2021), joka on pastellinsävyinen oodi printtimedialle ja sen parissa uurastaville ulkomaankirjeenvaihtajille. Englannin kanaalin toiselle puolen pistäydytään 13.3. elokuvassa Isä (The Father, 2020). Siinä Anthony Hopkins eläytyy Oscarin arvoisesti muistisairaan vanhuksen näkökulmaan, jossa oma Anne-tytär (Olivia Colman) ja Lontoon-asunto alkavat tuntua yhtäkkiä vierailta.

Takaisin Ranskaan päästään kuuluisan kosmonautin muistopäivän kunniaksi 27.3. esitettävässä Cannesissakin nähdyssä elokuvassa Gagarine – Kiertoradalla (2020). Siinä tarina yhden asuinalueen yhteisön hajoamisesta yhdistyy visuaalisesti upeaan maagiseen realismiin arkkitehtuurisesti vaikuttavassa miljöössä.

Suomalainen ja somalilainen kulttuuri tietoutuvat yhteen Khadar Ayderus Ahmedin 20.3. esitettävässä elokuvassa Guled & Nasra (2021). Syvän inhimillinen elokuva yhden somalialaisperheen arjesta on saanut ansaitusti laajaa kansainvälistä huomiota. Ahmedin tavoin esikoisohjauksellaan on menestynyt australialainen Shannon Murphy, jonka 3.4. nähtävä Babyteeth (2019) haastaa kasvukertomuksen konventioita.

Elokuvatäyteisen kevään huipennus tapahtuu kahden eri kulttuureja yhdistävien tarinoiden muodossa. 17.4. Lee Isaac Chung siirtää lämpimät lapsuudenmuistonsa hänen 1980-luvulla Etelä-Koreasta Yhdysvaltoihin muuttaneen perheensä tarinan Minarissa (2020). Viimeiseksi 24.4. Logomon valkokankaalla nähdään Juho Kuosmasen Hytti nro 6 (2021), joka ei paljon esittelyjä kaipaa. Hyttitovereiksi sattuvan suomalaisen naisen ja venäläisen miehen kohtaamisesta kertova elokuva on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä kotimaisista elokuvista, kruunaten koko sarjan.

Sarjan näytökset järjestetään sunnuntaisin Logomolla KINO-salissa klo 17 ja 20. Kevätsarjan kaikki elokuvat sisältäviä sarjakortteja myydään 30 euron hintaan ja opiskelijakortilla hintaan 25 euroa. Myyntipaikkoina toimivat TYYn toimisto, Kirjakahvila ja Bar Ö, sekä Logomon KINO-sali aina näytössunnuntaisin. Yksittäisiä 6 euroa maksavia näytöslippuja myydään elokuvasalin ovella kymmenen minuuttia ennen näytöksen alkua.

Emme enää velvoita voimassa olevaa koronapassin esittämistä sisäänpääsyn yhteydessä. Vallitsevan tilanteen johdosta kuitenkin muistutamme yhä kaikille, että paikalle ei saa saapua kipeänä. Suosittelemme kasvomaskien käyttöä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Pidäthän huolen myös turvaväleistä saliin pääsyä odotellessasi!

Kevätsarjan 2022 elokuvat:

6.3. Wes Anderson: The French Dispatch (Yhdysvallat, Saksa 2021, K7)
13.3. Florian Zeller: Isä (The Father) (Iso-Britannia, Ranska, Yhdysvallat 2020, K12)
20.3. Khadar Ayderus Ahmed: Guled & Nasra (Suomi, Saksa, Ranska, Somalia, Qatar 2021, K12)
27.3. Fanny Liatard & Jérémy Trouilh: Gagarine – Kiertoradalla (Gagarine) (Ranska 2020, K12)
3.4. Shannon Murphy: Babyteeth (Australia 2019, K12)
17.4. Lee Isaac Chung: Minari (Yhdysvallat 2020, K12)
24.4. Juho Kuosmanen: Hytti nro 6 (Suomi, Venäjä, Viro, Saksa 2021, K7)

Leave a Reply

Your email address will not be published.