17.11 Alice ei asu enää täällä erikoisnäytös

Kinokopla ja Turun Suomi-Amerikka yhdistys juhlistavat mestariohjaaja Martin Scorsesen 80-vuotispäivää esittämällä filmiltä harvoin nähdyn elokuvan Alice ei asu enää täällä! Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa kaikille, jotka elokuvan julisteen mukaisesti “ovat uneksineet toisesta mahdollisuudesta.”

Martin Scorsesen ikätoverit ja verrokit, uuden Hollywoodin kauhukakarat, elävöittivät amerikkalaista elokuvaa stimulanttien tavoin 1960-luvulta alkaen studiokauden rakenteiden murtuessa. Nyt valtaosa heistä on kuollut, eläköitynyt tai ajautunut pikkubudjettien ja sekundakaman pariin, mutta Scorsese paahtaa edelleen taiteellisen ilmaisunvoimansa huipulla liikkuen ketterästi eri genrejen, aiheiden ja tuotantotapojen välillä. Vuosikymmenen alun odotetuimpia ensi-iltoja on Scorsesen 2023 ilmestyvä länneneepos Killers of the Flower Moon. Aavalla preerialla Scorsese on käväissyt jo kerran aiemmin, vuoden 1974 Alice ei asu enää täällä (Alice doesn’t live here anymore) -kertomuksella, joka on monellakin tapaa säännön vahvistava poikkeus Scorsesen lähes 60-vuotisella ohjaajanuralla.

Lue esittelyteksti täältä: https://kinokopla.fi/alice-ei-asu-enaa-taalla/